تعزية رابطة العلماء السوريين بوفاة أربعة من الشباب المتطوعين في مؤسسات المجتمع المدني التركي

لقد تلقت رابطة العلماء السوريين بحزن بالغ نبأ وفاة أربعة من الشباب التركي المتطوعين يوم السبت : 27/11/2021 وذلك في حادث تصادم مروري على طريق بورصة إسطنبول .

وأمام هذا الحادث الأليم تتوجه رابطة العلماء السوريين بأصدق التعازي للحكومة التركية وللشعب التركي الشقيق ولمنظمة ihh ومنظمة Yedi Hilal ومؤسسة بيكار بهذه الفاجعة الموجعة سائلين المولى أن يعوض فقداءنا الشباب الجنة ، وأن يلهم ذويهم ومحبيهم والشعب التركي الشقيق الصبر والسلوان ، وأن يعوضهم جميعا خيرا.

إنا لله وإنا إليه راجعون.

 

Suriye Alimler Derneği'nin Türk sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalışan dört gencin vefatıyla ilgili taziyesi

Suriye Alimler Derneği sivil toplum gönüllüsü dört gencin 27/11/2021 cumartesi günü İstanbul-Bursa karayolu üzerinde gerçekleşen trafik kazası neticesinde hayatlarını kaybettikleri haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktadır.

 

Suriye Alimler Derneği bu üzücü olayla ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, kardeş Türk halkı, İHH İnsani Yardım Vakfı, Yedi Hilal Derneği ve Baykar Şirketine en derin taziyelerini sunmakta ve Yüce Mevlâ'dan vefat eden gençlerimizin mekanlarını cennet kılmasını niyâz etmektedir. Yine Yüce Mevla'dan yakınlarına, sevenlerine ve kardeş Türk halkına sabırlar ihsan eylemesini temenni etmekte ve hepsinin akibetlerinin hayır olmasını dilemektedir.

"Doğrusu biz Allah'a aidiz ve kuşkusuz O'na döneceğiz. "